• LunatiKa

The road (to happiness)

Ik ben altijd al geïntrigeerd geweest door alles wat met spiritualiteit, natuur, intuïtie en vrouw zijn te maken heeft. Zo verdiepte ik mij als kind in spirituele boeken en stromingen, liep ik als student stage bij een spiritueel tijdschrift en deed ik vele spirituele cursussen en opleidingen. Mijn 2e opleiding Wijsbegeerte deed ik deels vanuit een verlangen om mijn spiritualiteit te verankeren in een concrete wetenschappelijke basis. Maar tijdens mijn afstuderen kreeg ik te maken met een zeer dogmatische, conventionele begeleider, die geen ruimte liet voor mijn meer vrouwelijke benadering van een nog steeds heel mannelijke/rationele werkelijkheid. Na een lange en uitputtende strijd, kreeg ik een andere scriptiebegeleider en kon eindelijk uit mij stromen wat een half jaar lang gevangen gezeten had. Ik haalde mijn bachelor en belandde daarna in een zware burn-out, die het mentale stuk compleet verdoofde. Jarenlang.


En zo ben ik vaker in mijn leven geconfronteerd geweest met het onderdrukkende 'mannelijke', met als tragisch dieptepunt de val van een rots in zee in Ibiza, waarbij ik bijna het leven liet. Ook hier stond ik weer met zo'n man, een gids nota bene, die me naar de plek des onheils had geleid. En uiteraard had ik dat laten gebeuren, tegen beter voelen in.


Al met al hebben deze ervaringen ertoe geleid dat ik mijzelf ben gaan ontwikkelen als Domina; niet vanuit een vooropgezet plan of een zekere ambitie, maar door de inzichten die ik heb opgedaan en die mijn leven voorgoed veranderd hebben. Je zou kunnen zeggen dat ik niet anders meer kon, hoewel het heel wat jaartjes geduurd heeft voor ik dit een plek kon geven en in het juiste perspectief kon plaatsen.


Inmiddels ben ik er actief mee naar buiten aan het treden, want het is niet alleen mijn missie om mannen hun natuurlijke plek te wijzen, maar juist ook om vrouwen te inspireren die kracht in zichzelf weer te vinden en hun leven in eigen hand te nemen (en dus... de 'domina' in zichzelf te triggeren). Ik geloof namelijk dat de Domina het archetype is waarin alle godinnen in een vrouw samenkomen. En dat als een vrouw contact durft te maken met al deze gebieden in zichzelf, ze een super zelfbewuste Femme Fatale is.


Dit is dus een wat omvattender betekenis dan het plaatje van een vrouw in latex met een zweep in haar handen. Een Domina, Mistress, Meesteres, Lady of Goddess neemt de leiding in wat voor relatie dan ook en dus ook op een seksuele manier. Deze vrouw dwingt alleen al door haar verschijning respect en adoratie af. Zij heeft geen woorden nodig om mannen aan zich te onderwerpen en hen te laten doen wat zij wil. Ze is de ander altijd een stapje voor en weet wat nodig is.


Hoewel wederzijdse instemming in een dergelijke relatie belangrijk is, trek ik deze dynamiek breder en geef ik simpelweg alle mannen terug wat ik van ze ontvang. Is dit ondankbaarheid, gebrek aan respect of behoeftigheid, dan ben ik streng en zet ik ze op hun plek. Op die manier – en je zou kunnen zeggen vanuit een maatschappelijke noodzaak – is de Domina in mij ontwaakt. Daardoor is er meer balans in mijn leven gekomen en geniet ik met een glimlach (of een frons) van ieder contact dat op mijn pad komt. Ik heb immers niets meer van de ander nodig; geen bevestiging, aandacht of geld. Dat maakt dat ik vrij ben in wat ik doe of niet doe en (dus) de wens om in de smaak te vallen omgekeerd is ;-)

82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven